Super simple potato gratin

Taking a break from the pickle posts and moving to a main dish that Tsubako really loves. This potato gratin is creamy, we used oats cream but you can substitute that with any other cream you like.

Potato gratin

  • 10 medium sized potatoes
  •    2 onion
  •    2 teaspoon salt
  •    1,5 teaspoon pepper
  •    300-400 ml oats cream
  •    2-3 tablespoons yeast flakes or vegan cheese
  1. Peel and boil the potatoes until half cooked.
  2. Turn the oven to 225C.
  3. Peel and slice the onion and the potatoes thinly.
  4. Arrange the potato and onion in an oven safe dish, adding salt and pepper on each layer as you build your gratin.
  5. Pour the oats cream evenly on top of the potatoes and onion and sprinkle the yeast flakes/cheese on top.
  6. Cook in the oven for about 45 minutes.

ポテトグラタン

  • ジャガイモ中10個
  • タマネギ2個
  • 塩小さじ2
  • 胡椒小さじ1.5
  • オーツ麦クリーム(生クリームでも可)300-400ml
  • ドライイーストフレーク小さじ2−3もしくはチーズ
  1. ジャガイモの皮を剥き半生の状態まで煮る。
  2. オーブンを225℃に設定する。
  3. タマネギの皮を剥きスライスする。ジャガイモの同様にする。
  4. オーブンプレートにジャガイモとタマネギを並べる。
  5. 他の材料を別の容器に入れて混ぜ、ジャガイモとタマネギの上にのせる。
  6. オーブンで45分ほど焼く。
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