Time for Tsubako’s jam cookies!

Try these easy vegan cookies, they are perfect to have with your tea of coffee!

Pastry
125 g butter
100 g plain flour
50 g sugar
25 g potato starch
2 teaspoon vanilla powder or few drops vanilla essence
½ teaspoon baking powder

Filling
50-100g firm jam (Tsubako used a homemade jam of blueberries and strawberries)

24 muffin liners

  1. Turn oven on 200 C.
  2. Mix butter and sugar in a bowl.
  3. Mix all purpose flour, potato starch, baking powder and vanilla essence.
  4. Add the sugar and butter mixture to the flour mix and make a dough.
  5. Roll the dough and cut in 24 pieces. Roll pieces to balls and place in muffin liners.
  6. Make with a small teaspoon a den in each cookie. Add 1 tsp jam in each.
  7. Bake for 10-12 minutes in middle of the oven.

ジャムケーキ:

生地

バター125g
小麦粉100g
砂糖50g
片栗粉25g
バニラエッセンス小さじ2
ベーキングパウダー小さじ0.5


  好みのジャム(しっかりとしたもの)50−100g

カップケーキ型24個

  1. オーブンを200度に設定する。
    室温に戻したバター、砂糖をボウルに入れ混ぜる。
  2. 小麦粉、片栗粉、ベーキングパウダー,バニラエッセンスを加える。
    材料をすべて混ぜ生地を作る。
  3. 生地を長細くし、24個に切り分ける。 カップケーキ型に入れる。
  4. スプーンで真ん中に穴を開ける。小さじ一杯のジャムを中に入れる。
    オーブンの中段で10−12分焼く。

 

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