Vegan Fruit Tart

Recipe:

Crust
● 150 g butter or vegan butter
● 160 g plain flour
● 70 g sugar
● 25 g walnuts, finely chopped
● 1 teaspoon baking powder

Topping
● 30 g blueberry
● 100 g strawberry
● 150g apricots

 Filling
● 300 ml rhubarb puree (coming on the blog soon) or vanilla custard

Jelly
● 2,5 tablespoon agar agar flakes
●  500 ml elderflower pressé

1. Mix the agar agar and water in a pot and soak for at least 20 minutes.

2. Heat the oven to 175C.

3. Mix butter, flour, sugar (don’t forget!!!), walnuts, baking powder and salt in a bowl and add melted butter and make a dough.
Tsubako forgot to add sugar!

4. Mold the dough into an oven safe dish and puncture with a fork in different places.

5. Bake the crust for 15­-20 minutes until edges get some colour . :Set aside to cool thoroughly.

6. Spread rhubarb puree or custard on crust.

7. Cut the fruits as you wish to decorate your tart and place them on the puree/custard bed.

8. Bring agar and water to boil. Once it starts boiling allow to boil for 10 minutes on medium heat. Whisk often. After 10 minutes of boiling turn off the heat and set to cool for about 20 minutes.

9. Gently pour the agar agar water on top of the fruit tart.

10. Keep in the fridge for 2 hour before serving.

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生地

バター150g
小麦粉160g
砂糖70g
刻んだウォールナッツ25g
ベーキングパウダー小さじ1

トッピング

ブルーベリー30g
イチゴ100g
アプリコット150g

フィリング
ルーバーブピューレ(作り方は前回のレシピを参照)300ml

ゼリー
寒天小さじ 2,5
エルダーフラワーのシロップ500ml

1 寒天を水に溶き約20分置いておく。
2 オーブンを175°Cに設定する.
3 室温に戻したバター、砂糖(忘れないで!)、小麦粉、ウォールナッツ、ベーキングパ ウダーと塩をボウルに入れ生地を作る ツバコ達はお砂糖を入れるのを忘れてしまってました!
4 ケーキの型に入れフォークで数カ所穴を開ける。
5 生地を15−20分ほど周りが色づくまで焼く。冷めるまで置く。
6 ルバーブピューレを塗る。
7 フルーツを好みの大きさに切り、タルトの上に並べる。
8 寒天を沸騰させる。沸騰した後、中火で10分ほど煮る. 時折混ぜる。分経ったら火を止め,20分ほど冷ます。
9 寒天をタルトの上からゆっくり注ぐ。
10 冷蔵庫で2時間冷やしてから頂く。

 

____________________
Music:
Music: Mockingbird (Instrumental) by David Mumford

(http://freemusicarchive.org/music/David_Mumford) is licensed under a Attribution License

(http://creativecommons.org/licenses/by/4.0http://creativecommons.org/licenses/by/4.0).

The music has been edited by Tsubako Cooking to serve video purposes.

 

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