Swedish Style Scones

Recipe:

400g plain wheat flour
100g  wholemeal flour
2 tsp baking powder
2 pinch salt
50 gram butter or 2 tbsp oil
200 ml water or oat milk
2 tbsp sunflower seeds

1. Preheat the oven to 250C.
2. Mix flour, baking powder and salt in a bowl.
3. Add butter or oil to the mixture.
4. Add liquid and mix into a gooey mixture.
5. Make two cakes about 1 cm thick.
6. Put the cakes on baking sheet.
7. Make a cross on the scones with a knife.
8. Sprinkle sunflower seeds on top.
9. Bake for 10 minutes.

========================================================
薄力粉 400g
全粒粉 100g
ベーキングパウダー 大さじ2
塩 2つまみ
バターもしくはオイル 50g
水 もしくは オーツミルク 200ml
ヒマワリの種もしくはナッツ 大さじ2

1. オーブンを250℃に予熱する。
2 小麦粉、ベーキングパウダー、塩をボールの中で混ぜる。
3 バターもしくはオイルを入れる。
4 水もしくはオーツミルクを入れ、手に生地が少しつく程度の硬さにまとめる。
5 二等分し、1センチの厚さにする。
6 ベーキングシートをひく。
7 ナイフで四当分に切れ目を入れる。
8 上からヒマワリの種もしくはナッツを振りかける。
9 10分焼く。

 

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. These look great – it’s amazing the variety of breads and scones you can get around the world.

    Like

    1. Thanks! It is isn’t it? Same thing can be made in so many different ways.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s