Swedish Style Scones


400g plain wheat flour
100g  wholemeal flour
2 tsp baking powder
2 pinch salt
50 gram butter or 2 tbsp oil
200 ml water or oat milk
2 tbsp sunflower seeds

1. Preheat the oven to 250C.
2. Mix flour, baking powder and salt in a bowl.
3. Add butter or oil to the mixture.
4. Add liquid and mix into a gooey mixture.
5. Make two cakes about 1 cm thick.
6. Put the cakes on baking sheet.
7. Make a cross on the scones with a knife.
8. Sprinkle sunflower seeds on top.
9. Bake for 10 minutes.

薄力粉 400g
全粒粉 100g
ベーキングパウダー 大さじ2
塩 2つまみ
バターもしくはオイル 50g
水 もしくは オーツミルク 200ml
ヒマワリの種もしくはナッツ 大さじ2

1. オーブンを250℃に予熱する。
2 小麦粉、ベーキングパウダー、塩をボールの中で混ぜる。
3 バターもしくはオイルを入れる。
4 水もしくはオーツミルクを入れ、手に生地が少しつく程度の硬さにまとめる。
5 二等分し、1センチの厚さにする。
6 ベーキングシートをひく。
7 ナイフで四当分に切れ目を入れる。
8 上からヒマワリの種もしくはナッツを振りかける。
9 10分焼く。



2 Comments Add yours

  1. These look great – it’s amazing the variety of breads and scones you can get around the world.


    1. Thanks! It is isn’t it? Same thing can be made in so many different ways.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s